fbpx

Yavuz Selim Cad. 15-A Soğanlık / Kartal

RESTORATİF DİŞ HEKİMLİĞİ NEDİR?

Kaybolmuş estetik görünümün ve fonksiyonel durumların tekrar yerine getirilmesi için uygulanan yöntem ve süreçlerin takip edilmesi işlemidir.  Her insanın mutlaka birtakım estetik beklentileri olmaktadır. Bu beklentinin yanı sıra sağlıklı ve doğal bir durum ve görünümde olunca ideal bir görüntü ortaya çıkmaktadır. Bu ideal görüntü birden fazla bileşen ile mümkün olmaktadır. Dişler arasındaki uyum, dizilimdeki kusursuzluk, diş çevrelerinde bulunan yumuşak dokunun yapısı ve hastanın yüz hatlarındaki karakteristik özellikleri başlıca bileşenlerdendir.

Bütün bu durumlar olumsuzluklarda arındırılarak diş hekimleri ve teknisyenlerin titiz çalışmalarının sonucunda giderilmekte ve ideal gülüş ortaya çıkarılmaktadır. Bu işlemlerin tamamı restoratif diş tedavisi olarak isimlendirilir. Bu denli hassasiyet, özen ve ihtimam isteyen restoratif diş hekimliği uygulamaları muhakkak uzman diş hekimleri ve mesleğinde yetkin teknisyenler tarafından gerçekleştirilmelidir.

Restoratif diş tedavisi kimlere uygulanmaktadır?

                Birçok insan beğenilen ve göze hoş gelen bir gülümsemesi olmasını ister. Estetik açıdan mükemmeli hedefleyen bir uygulama olan restoratif diş hekimliği burada devreye girmektedir.

                Ağız ve çene yapısında meydana gelen hasarlar ve şekil bozuklukları bu tedavi restoratif diş hekimliği ile düzeltilebilmektedir.

                Dişlerinde kalıcı renk değişimleri olanlar ile diş etlerinde sorun yaşayan hastalar için tercih edilen bu tedavi yöntemi sayesinde kalıcı çözümler üretilebilmektedir.

                Tedaviye karar verildiğinde her bulgu titizlikle değerlendirilmelidir. Sonrasında elde edilecek bilimsel veriler eşliğinde uygun tedavi plan süreci oluşturulmalıdır. Elde dilen bu buğular eşliğinde uygulanabilecek tedavi yöntemlerinden ortodonti, plastik cerrahi, ortognatik cerrahi, kozmetik diş hekimliği gibi yöntemlerden uygun olanı seçilerek uygulanmalıdır.

                Tüm bu işlemler esnasında karar verilecek tedavi yöntem ve sürecine nihai olarak hastanın kendisi karar verecektir ama sürecin değerlendirmesi mutlaka diş hekimi nezaretinde olmalıdır. Diş hekimi tarafından başlatılan süreç değerlendirmesinde verilen öneri ve tavsiyelere uymak hastanın faydasına olacaktır. Diş hekimi tarafından ilk günden son güne kadar planlı ve koordineli bir şekilde bilgilendirme yapılacaktır. Her safha hakkında detaylı bilgilendirmeler kimi zaman diş hekim kim zaman ortodontist kimi zamanda ekipte bulunan mesleğinde yetkin teknisyenler tarafından tüm ayrıntılarına kadar yapılacaktır.

WhatsApp icon
Whatsapp
Phone icon
Telefon