fbpx

Yavuz Selim Cad. 15-A Soğanlık / Kartal

Çocuk Diş Hekimi Soğanlık

Çocuk Diş Hekimi Soğanlık

Çocuk Diş Hekimi Soğanlık

Çocuk diş hekimi Soğanlık Klinik Akademi diş kliniği, çocuklarımızın sağlıklı bir diş yapısına sahip olabilmesi için gerekli tedavileri uygulamaktadır.

Uzman çocuk diş hekimlerimiz çocukların dişlerini, diş yapılarını ve diş etlerini kontrol ederek gerekli müdahalelerde bulunmaktadır. Küçük yaştan itibaren çocukların sağlıklı dişlere sahip olabilmeleri için dikkat etmeleri gereken noktaları belirtirler.

Süt dişlerinin çıkmaya başladığı andan itibaren, dişlerin sağlıklı bir şekilde çıkabilmesi amacıyla gerekli koruyucu ve önleyici tedbirleri uygulayarak diş temizliği alışkanlığı kazanmaları için yapılması gerekenleri dile getirirler.

Çocuk Diş Hekimi Soğanlık ve Diş Hekiminin Sorumlulukları

Çocuk diş hekimleri Pedodontist olarak adlandırılır. Çocuk diş doktorlarının öncelikli görevi, çocukların diş kontrolleri sırasında, “diş doktoru” korkularını yenmelerini sağlamaktır. Yetişkinlerin dişlerini kontrol eden doktorlar sadece dişle ilgili işlemleri yaparken çocuk diş hekimi, aynı zamanda onların psikolojik olarak rahatlamalarını ve korkularını yenmelerini sağlamakla da yükümlü olurlar.

Çocuk diş hekimi, çocukların ömür boyu sürecek diş bakımları ve diş sağlığı alışkanlıklarının temelini atmak ve dişçi korkusunu yenmeleri ile de yükümlü oldukları için sorumlulukları daha büyüktür. Çocukların ilk diş hekimi deneyimleri bu açıdan büyük önem arzetmektedir.

Toplumumuzda ne yazık ki yetişkinler çocuklarını dişçi korkusu, diş çekimi ve diş doktoruna gitme korkusu ile yetiştirdikleri için tüm bu korkuların aşılması ve tekrarlamaması açısından çocuk diş hekimlerine büyük görev düşmektedir.

Soğanlıkta Çocukların Diş Tedavileri

Çocuk diş hekimi Soğanlık Klinik Akademi diş kliniği, çocukların gerekli diş tedavilerinin yapılabilmesi amacıyla gerekli müdahalelerde bulunarak sağlıklı dişlere sahip olmalarını sağlamaktadır.

Çocuklar için yapılan diş tedavilerini kısaca şu şekilde sıralayabiliriz,

  • Diş muayenesi sonrası dişlerin sağlıklı çıkmasını sağlamak
  • Diş ve çene yapısında bozukluklar tespit ettiğinde ortodonti servisine yönlendirmek
  • Diş kırıklarını tedavi etmek
  • Diş çürükleri için dolgu uygulamak
  • Sağlıklı ağız ve diş bakımı alışkanlığı kazanabilmeleri için gerekli yönlendirmeleri yapmak
  • Gerektiğinde kanal tedavisi uygulamak
  • Dişlerde meydana gelen leke ve renk bozulma sebepleri ile ilgili teşhis ve tedavi uygulamak
  • Çekilmesi gereken dişlerin çekilmesi

Tüm bu tedavilerin çocukların ömür boyu kullanacakları diş ve çene yapısının sağlıklı olması için itina ile yapılması gerekmektedir. Çocuk diş hekimi Soğanlık Klinik akademi diş kliniğinde, tüm teşhis ve tedavi süreçleri, büyük bir titizlikle yürütülerek, çocukların sağlıklı dişlere kavuşması için çaba gösterilmektedir.

Çocuk Diş Hekimi Soğanlık ve Diş Dolgusu

Çocuklarda Diş Kırılmaları ve Tedavisi

Çocukların dişleri kırıldığında nelere dikkat etmek gerekir? Kırık dişler nasıl tedavi edilir?

Çocuklar doğal olarak çok hareketli olurlar ve zaman zaman düşerek veya oyun sırasında aldıkları darbeler nedeni ile dişlerinde kırılmalar meydana gelir. Çocuklarda kırık diş tedavisi, çocuğun yaşına göre değişkenlik göstermektedir.

Kırılan dişin tedavisi mümkün değilse çekilmesi de gerekebilir. Uygulanacak tedavi kırılan dişin süt dişi veya süt dişten sonra çıkan sabit diş oluşuna göre farklılık gösterir. Çocuk diş hekimi Soğanlık Klinik Akademi diş kliniğinde, uygulanacak tedaviler dişin süt dişi olup olmadığına bakılarak uygulanmaktadır.

Süt dişleri bir süre sonra düşerek yerine kalıcı dişler çıkacağı için bu dişler çekilerek tedavi edilebilir ancak kırılan diş sabit diş ise bu dişler ömür boyu kullanılacağı için ayrı tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.

Çocuğun Kırılan Dişi Neden Atılmamalıdır

Çocuğun kırılan dişi nasıl muhafaza edilmelidir?

Genelde kırılan dişin artık bir işe yaramayacağı yönünde kanı olduğu için kırılan diş gereksiz görülüp atılmaktadır. Oysa bu kırılan diş uygun şekilde muhafaza edilerek çocuk diş hekimi tarafından tedavide kullanılabilmektedir.

Kırılan dişi mümkünse süt dolu küçük bir şişe içerisinde götürmek dişin canlılığını koruması açısından önemlidir. Eğer bu mümkün değilse, diş hekimine gidinceye kadar kırılan dişin çocuğun ağzında muhafaza edilmesi gerekir. Böylece diş canlılığını uzun süre koruyabilmektedir.

Ancak kırılan dişin çocuğun ağzında muhafaza edilmesi, çocuk tarafından yutulma riskini de beraberinde getirdiği için çok dikkatli olunmalıdır.

Kırılan dişin kurumaması ve beden dokusuna en yakın ıslaklıkla taşınması gerekir. Kırılan dişi bir peçeteye veya kağıda sararak muhafaza etmek, dişin canlılığını kaybetmesine neden olacaktır. Canlılığını kaybeden diş, yerine monte edilse dahi rengi diğer dişlerden farklı olacaktır.

Çocuğun kırılan dişi mümkün olduğunca en kısa sürede ve gerektiği gibi muhafaza edilerek Çocuk diş hekimi Soğanlık Klinik Akademi diş kliniğine getirildiğinde sağlıklı bir tedavi mümkün olacaktır.

Çocuklarda Diş Dolgusu ve Kanal Tedavisi

Çocuklar şekere aşırı düşkün oldukları için beslenmelerine dikkat edilmediğinde ve küçük yaştan itibaren diş temizliği alışkanlığı kazandırılmadığında dişlerinde çürükler meydana gelebilir. Bu durumda hem süt dişleri için hem de sabit dişler için dolgu ve kanal tedavisi uygulanabilmektedir. Çocuk diş hekimi Soğanlık Klinik Akademi diş kliniği çocuk diş hekimleri; çocuğun dişinde varolan çürük durumuna göre gerekli müdahaleleri yaparak, çocukların sağlıklı dişlere kavuşmasını sağlayabilirler.

Süt dişlerinde meydana gelen çürükler temizlenerek, diş renginde kompozit dolgularla doldurulmaktadır. Ancak kompozit dolgular dayanıklı olmadığı için dikkat edilmesi ve zaman zaman yenilenmesi gerekir.

Çocukların dişlerine dolgu uygulaması yapılırken, çocuk diş hekiminin çok dikkatli olması gerekir çünkü dişlerin pozisyonu ve sağlıklı gelişimi açısından dişlere uygulanacak dolgunun dikkatli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Çocuk diş hekimi Soğanlık Klinik Akademi diş kliniğinde bulunana çocuk diş hekimleri bu durumu göz önünde bulundurarak müdahale yapmaya özen göstermektedirler.

Çürükler sabit dişte ve pulpaya kadar ilerlemişse kanal tedavisi uygulanması gerekmektedir. Eğer bu durumda süt dişlerinde meydana gelmiş ve iltihapta söz konusu ise en doğru yaklaşım, öncelikle iltihap için ilaç tedavisi uygulanması ve sonrasında da yerine yeni diş çıkacağı için dişin çekilmesi olacaktır.

WhatsApp icon
Whatsapp
Phone icon
Telefon